Organiseer je eigen natuurfeest met Fête de la Nature

Adinda van Kuijk

27 July 2021 .

De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij. Dat kunnen wij bij Roots alleen maar beamen. Op 3, 4 &  5 september viert het IVN dé natuur tijdens Fête de la Nature. Het is dit jaar alweer de 8ste keer dat het natuurfestival plaatsvindt. En het leuke is dat iedereen, ook jij, zelf een gepast natuurfeest kan organiseren. Doe je mee?

Een bandje dat optreedt in het park, theater in de natuur, bosbadderen of een oogstfeest? Tijdens Fête de la Nature kan alles. Het festival is een grassroots natuurfestival, met zijn oorsprong in Frankrijk. Tijdens dit weekend worden overal op lokaal niveau natuurfeestjes georganiseerd. Hoe zo’n natuurfeest eruit ziet, mag iedereen dus zelf bepalen. ‘Het is door corona voor veel mensen een moeilijk jaar geweest, maar wel een jaar waarin de natuur flink aan waarde heeft gewonnen,’ stelt Alina Salomon van IVN. ‘Daarom is het nu tijd om te vieren hoe geweldig de natuur is.’

Kijk hier welke Fête activiteiten er bij jou in de buurt plaatsvinden! Wil je zelf een natuurfeest organiseren? Meld jouw activiteit(en) hier gratis aan. Veel plezier!

Nóg meer natuur?

In de extra dikke Roots editie lees je o.a. over de machtige knobbelzwaan, kraamzorg in het klein, maken we een zomerwandeling door historisch landschap bij Haastrecht en brengen we een ode aan de zon. Zin om dit gebied te ontdekken? Bestel het huidige nummer eenvoudig online. Gebruik de kortingscode ‘GRATIS’ en je betaalt geen verzendkosten binnen NL.

Foto bovenaan: IVN Natuur Educatie

...

HART VOOR DE NATUUR

Tips voor verantwoord fotograferen

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws