Over oude paden

redactie

17 January 2013 .

Met een ruim honderd jaar oude kaart in de hand kun je nog verrassend eenvoudig een wandelroute maken in en rond Hanzestad Hattem. En blijf er voordelig een nachtje slapen, dankzij de lezersaanbieding in Roots.

Hattem ligt op het noordoostelijke puntje van de Veluwe. Het ligt letterlijk op de rand, want achter de stad loeren de donkere bossen van de Veluwe, vooral goed te zien als je vanuit Zwolle komt. Op een oude kaart van Hattem (1905) ligt het stadshart er nagenoeg hetzelfde bij als nu. De straten, de steegjes, de gebouwen, de grachten, alles was er toen ook al.

 

Roots stippelde op een kaart van ruim honderd jaar oud een wandelroute uit. Bijzonder is dat veel paden van toen nog altijd bestaan. Lopend over die paden van 1900 en ouder ontsnap je langzaam maar zeker uit het heden. Je kijkt naar de kaart en stoomgemalen, telegraafkantoren, zeilponten, stoomtreinen en voetveren schieten uit de grond. Maar als de verbeelding even wegvalt, blijkt veel ook opgelost en opgeruimd. Ook vind je hier en daar nog een oud spoor, een echo uit het verleden die nagalmt in het bos. Beleef het met de bijzondere wandelkaart in Roots.

 

Aanbieding

Zin om langer in het oude stadje Hattem te blijven? Roots vond de knusse b &b De Rivierduin in de uiterwaarden langs de IJssel en regelde een leuke aanbieding. Ook het startpunt van de Roots- wandelroute ligt binnen wandelbereik. Lezers van Roots krijgen bij boeking van deze kleinschalige b&b met twee kamers (de badkamer is gedeeld) iets extra’s aangeboden: een fles biologische wijn en een doosje chocolade van bonbon-atelier A3.

 

Inclusief

–              1 x overnachting in een tweepersoonskamer.

–              1 x ontbijt.

–              Fles biologische wijn en doosje chocolade.

 

Prijs

€ 70,- per nacht op basis van twee personen.

 

Info + reserveren

Info: www.benbderivierduin.nl

Reserveren: mail naar [email protected] o.v.v. ‘Roots-lezersaanbieding’.

De aanbieding geldt t/m 30 april 2013.

 

Foto: Roots / Daniël Mulder

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws