Paaseiland Tiengemeten

Daniël Mulder

23 March 2016 .

Vier Pasen midden in de natuur. Maandag 28 maart, tweede paasdag, is natuureiland Tiengemeten omgedoopt tot Paaseiland en helemaal in paassfeer. Op het eiland kunnen jong en oud hun hart ophalen aan de ruige en ongerepte natuur.

Frans Stopel 2v2

Fotograaf: Frans Stopel

 

Met een stempelkaart kunnen kinderen langs alle kinder-doe-activiteiten. Bijvoorbeeld eieren zoeken op het Speelnatuur-terrein en in het Landbouwmuseum of eieren schilderen in het Rien Poortvlietmuseum. Ook mag je een vogelhuisje maken en popcorn bakken. Met elke activiteit verdien je een stempel en een volle kaart betekent een verrassing!

 

Daarnaast is er vanaf het paasweekend nog meer te beleven, zowel binnen als buiten. Het nieuwe seizoen wordt verwelkomt met de opening van musea, het Speelnatuur-terrein en het bezoekerscentrum van Natuurmomenten:

 

* Het Landbouwmuseum Tiengemeten herbergt een schat aan landbouwwerktuigen en je kunt er ook zelf aan de slag. Ook het Rien Poortvlietmuseum opent weer zijn deuren, hier zie je schilderijen van Poortvliet en creaties van Jopie Huisman.
* Speelnatuur Tiengemeten is meer dan 4,5 hectare bomen, beekjes, bloemen, blubber en beesten: een ruig dagje uit voor het hele gezin.

* In het bezoekerscentrum kun je een kopje koffie of thee drinken en vind je informatie over het natuurbeheer en de recreatiemogelijkheden in Tiengemeten.

 

Zie hier wat er nog meer te beleven is op Tiengemeten.

 

Lees hier meer over het paaseiland Tiengemeten.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws