Panda-strijd in België

redactie

13 September 2013 .

De dierentuin van Antwerpen is boos. Ze hebben er alles aan gedaan om vanuit China een stel reuzenpanda’s te leen te krijgen. Maar helaas, de knuffelberen gaan naar een concurrent in Wallonië, het park Pairi Daiza bij Mons.

Antwerpen is boos omdat zij een grote wetenschappelijke kennis hebben opgebouwd rondom de panda, en deze logeerpartij van 2 reuzenpanda’s zou prachtig passen in dit project. Mons beschikt echter over een perfect nagebootste Chinese tuin, waarin de beren prachtig zullen passen. Daar komt nog bij dat Antwerpen 30 jaar geleden ook al eens 2 logeerpanda’s heeft gehad. Mons niet.

De Antwerpenaren vermoeden echter vals spel. De premier (di Rupo) van België komt uit Mons en zou een rol hebben gespeeld bij het bevoordelen van de Waalse dierentuin. Dat wordt natuurlijk van overheidswege ontkend…

China leent zijn nationale knuffelsymbool graag uit aan dierentuinen over de hele wereld omdat ze daar flink geld mee verdienen. Een logeerpartijtje van 2 beren kost een ontvangende dierentuin zo’n 750.000 euro, mocht daar een kleintje uit voortkomen dan moet er nog 450.000 euro worden bijbetaald.

Tegenover deze grote uitgave staan natuurlijk ook enorme extra inkomsten, want wie wil er nou niet eens zo’n Chinese knuffelbeer van dichtbij zien?

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws