Portret van klimaatscepticus-Trump uitgehouwen in een ijsberg

René Alblas

1 May 2018 .

Antarctic iceberg in the snow

Natuurliefhebbers zijn niet blij met klimaatscepticus-Trump. De Amerikaanse president heft de ene natuurbeschermende maatregel na de andere op. Hij trok zich terug uit het Parijse milieu-akkoord en (dat is misschien nog wel het ergste) hij gelooft niet dat er klimaatsverandering plaatsvindt door menselijk handelen.

Een Finse organisatie bedacht een ludiek project dat de klimaatscepticus-Trump weer het rechte pad moet brengen. Er bestaat in Amerika al een traditie waarbij gigantische portretten van Amerikaanse presidenten worden uitgehouwen in een rots bij Mount Rushmore. Voor dit project zou het portret van Trump uitgehouwen worden in een ijsberg. Blijft dit portret in lengte van jaren bestaan, dan zou Trump toch gelijk kunnen hebben. Als zijn hoofd begint te smelten is dat een mooi symbool voor de opwarming van de aarde.

Meedoen?

Iedereen kan meehelpen aan dit project. Natuurlijk door een donatie te doen, maar ook door mee te denken over een locatie of door simpelweg iedereen te vertellen over dit project. Hoe meer bekendheid, hoe meer kans van slagen!

Kijk ook op de site van dit Trumpmore-project.

En klik hier voor een mooi filmpje.

klimaatscepticus-Trump

Zo zou de Trump-in-ijs eruit moeten gaan zien

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws