Rewilding Europe

redactie

15 December 2011 .

Het Wereld Natuurfonds is samen met een aantal andere natuurorganisaties gestart met het project Rewilding Europe. Het idee achter dit project is om gebieden die ooit een landbouwbestemming hadden en nu grotendeels verlaten zijn om te vormen tot robuuste natuurgebieden. Je zou als argeloze natuurgenieter kunnen denken dat je in zo’n verlaten gebied de boel gewoon zijn gang kan laten gaan, maar dat is niet zo.

Enerzijds moet voorkomen worden dat zo’n gebied een stortplek voor afval wordt en anderzijds moeten natuurlijke processen (zoals het terugkeren van bijzondere planten en dieren) een beetje gestimuleerd worden. Bijvoorbeeld door niet alles dicht te laten groeien en weides open te houden met grote grazers.

De eerste projecten zijn inmiddels gestart in onder andere de Roemeense Karpaten, de Donaudelta en in de binnenlanden van Spanje. Mooie projecten, die er nu nog niet zo spannend uitzien maar wel tot iets moois kunnen uitgroeien.

Het internationale fotoproject Wild Wonders of Europe heeft zich verbonden aan dit project zodat iedereen in de toekomst fraaie beelden van de ontwikkelgebieden kan zien.

Klik hier voor meer info

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws