Roots Foto van de maand mei: 4 handige tips

René Alblas

9 May 2017 .

Doe je ook mee met de wedstrijd Foto van de Maand mei? Het thema deze maand is “Geel”. Je kunt inzenden tot en met 26 mei. Maximaal 10 foto’s per inzender, de foto’s moeten tussen de 2,5 en 10 MB zijn. Om je winkansen te vergroten geven we hier 5 handige tips.

• Mooi geel dat dagelijks door je tuin vliegt: koolmezen en pimpelmezen. Andere vogels met iets geels zijn bijvoorbeeld: goudhaantje, sijs, groenling, putter, gele kwikstaart en geelgors.

• Gele bloemen zijn er natuurlijk in overvloed. Probeer eens een beeld te maken met zoveel mogelijk tinten geel. Dat maakt je foto extra spannend.

• Om geel echt als knalgeel te fotograferen moet het licht niet te hard zijn, dat kan de intensiteit van een kleur verminderen en het zorgt voor lelijke schaduwen. Pas ook op voor te weinig licht (‘s ochtends vroeg, ’s avonds) dan worden de kleuren te grijs. Midden op de dag fotograferen met sluierbewolking is het beste.

• Als je warme gele tinten wilt fotograferen kun je dat juist wel het beste in de avond doen. Een bijna ondergaande zon kan de hele natuur een prachtige geel/oranje gloed geven.

Hoe geel wil je het hebben? Gele kwikstaart, foto: Regina Pas

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws