Roots Foto van de Maand juli 2018, 5 handige tips

René Alblas

5 July 2018 .

Doe je ook mee met de wedstrijd Foto van de Maand juli 2018?

Het thema voor de Foto van de Maand juni wedstrijd is “Geel”. Je kunt je foto’s inzenden tot en met 23 juli. Maximaal 10 foto’s per inzender, de foto’s moeten tussen de 2,5 en 10 MB zijn. Om je winkansen te vergroten geven we hier 5 handige tips.

Tips

• Geel is overal in de natuur, deze maand. Zoals het felle geel van wilde bloemen, bijvoorbeeld jacobskruiskruid, biggekruid en de fotogenieke rolklaver. Ook goudgele korenvelden kunnen een fraai beeld opleveren (vooral met een beetje wind en een wat langere sluitertijd).

• Voorbeelden van gele dieren zijn er ook voldoende: kool- en pimpelmees, groenling, koninginnepage (foto) diverse andere vlinders en rupsen.

• Probeer eens een foto te maken met zoveel mogelijk tinten geel en weinig of geen andere kleuren. Zo’n monochroom beeld zorgt ervoor dat je extra goed naar de compositie kunt kijken, omdat er geen kleuren zijn die de aandacht afleiden.

• Je kunt het ook eens andersom proberen: een foto waar juist heel weinig geel in zit, maar door dat kleine beetje geel de juiste aandacht te geven (door de compositie, de lichtval, de scherpstelling) er toch een echte “geel-foto” van te maken.

• Om een fraai geel beeld te creëren, hoef je niet persé een onderwerp in die kleur te kiezen. Een bijna ondergaande zon kan de hele natuur een prachtige oranje-gele gloed geven.

Foto: Jan Huijbers

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Maand