Roots Foto van de Maand juni: 4 handige tips

René Alblas

7 June 2016 .

Het thema van de Foto van de Maand juni wedstrijd is ‘Bloemen in hortussen en parken’. Om je winkans te verhogen volgen hier enkele tips:

• Het loont om flink door de knieën te gaan bij bloemenfotografie. Soms is ‘plat op je buik, camera op de grond’ zelfs de beste positie. Recht of schuin van boven gefotografeerde bloemen ogen vaak saai.

• Vlak boven de grond fotograferen gaat het beste met een Gorillapod-statief. Zo staat je camera lekker stabiel en ben je toch heel flexibel.

• Een speciale macrolens werkt natuurlijk prima bij bloemenfotografie. Met wat meer afstand en een telelens kun je ook goede resultaten bereiken. Een spannend alternatief is een groothoeklens. Kruip dan heel dicht op de bloem en kies een mooie rustige omgeving.

• Bij dierenfotografie is het goed om er voor te zorgen dat er voldoende ruimte is in de kijkrichting van het dier. Eigenlijk geldt bij bloemen iets dergelijks ook. Bloemen hebben vaak een kijkrichting, doordat ze licht gebogen zijn. Helt een bloem een beetje naar rechts zorg dan dat deze aan de linkerkant van het beeld staat.

 

Let op: er zijn deze maand extra prijzen te winnen in de Roots Foto van de Maand wedstrijd. Een mooi jaarboek van de IGPOTY fotowedstrijd en vrijkaartjes voor de IGPOTY-tentoonstelling in de Hortus Botanicus in Amsterdam.

 

Foto: Liza Goudriaan

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws