Nu verkrijgbaar: Roots mei

Marloes Blom

22 April 2024 .

Roots mei

In deze editie nemen we je mee naar de plantenpracht op Corfu, wandelen we bij Dwingelderveld en in De Lutte. Verder 13 prachtige wilde melodieën, en het geluid van de groene specht. De lezersfoto’s hebben dit keer als thema lentemacro’s. Dat en meer, in Roots mei! Drie onderwerpen uitgelicht.

13 wilde melodieën: luister naar de roep van de natuur

Ook in Nederland vind je nog natuurgebieden waar het stil is. Hier kun je volop genieten van de geluiden van de wildernis. Sluit je ogen en luister naar de roep van de raaf, wolf of een ander fascinerend dier.

Luister naar de roep van de raaf. Foto: Erik de Rijk

Lezersportretten: lentemacro’s

Elke maand ontvangen we voor onze wedstrijd Foto van de Maand via rootsmagazine.nl de meest schitterende foto’s van lezers. Deze maand met het thema Lentemacro’s. Roots selecteerde 9 eervolle vermeldingen én koos de winnaar.

Het oordeel van de jury over deze foto: “Het sterke punt van deze foto is het contrast tussen de compleet paarse omgeving en de goudgele honingbij. Een mooi detail zijn de haartjes die je op de bij en op de bloemen kunt zien.” Foto: Danique Otten

Nationaal Park Dwingelderveld: Afrika in Drenthe

Wanneer doemt er een giraf op? De Dwingeloose Heide van het nationale park Dwingelderveld heeft dankzij wuivend gras op het eerste gezicht wel wat weg van de Okavangodelta in het klein. Maar als je beter kijkt tijdens deze wandeling, zie je maar liefst vier heidesoorten tussen het gras. En met wat geluk ‘scoor’ je kraanvogels en draaihalzen.

Het nationale park Dwingelderveld telt maar liefst 60 vennen, waarvan 40 stuks zich op de Dwingeloose Heide bevinden. Foto: Ernst Kremers

Foto bovenaan: Ernst Kremers


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws