Roots najaarsvogelweekend in de Ardennen

Paul Bohre

9 August 2022 .

Speciaal voor lezers van Roots organiseren we in samenwerking met Starling reizen een najaarsvogelweekend in de Waalse Ardennen van 30 september tot 2 oktober 2022.

Qua natuurbeleving hebben de Waalse Ardennen enorm veel te bieden. Deze vogelreis naar de Hoge Venen levert je prachtige soorten op, die je in Nederland niet of niet gauw zult tegenkomen. Bovendien maak je op bepaalde vogels juist in het najaar meer kans, omdat ze zich gaan voorbereiden op de winter. Neem de notenkraker. In het voorjaar vaak een harde noot om te kraken, maar in het najaar een stuk makkelijker in beeld te krijgen! In deze periode van het jaar vliegen de notenkrakers af en aan om hun winterreserves aan te leggen. We durven deze soort bijna te garanderen!

Roots weekend Ardennen

Tijdens het Roots vogelweekend in de Ardennen maken we kans op overtrekkende kraanvogels. Foto Billy Herman

 

Meer Ardennenspecialiteiten

Tijdens onze vogelreis naar de Hoge venen gaan we op zoek naar alle specialiteiten die de streek te bieden heeft: goudvink en appelvink, kruisbek, taigaboomkruiper, vuurgoudhaantje en talrijke mezensporten kleuren de bossen. Spechten, zoals middelste bonte en zwarte specht kunnen actief zijn. En met wat geluk observeren we een visarend, rode wouwen, een eerste groepje kraanvogels of de laatste zwarte ooievaar. Allemaal topsoorten om van te genieten. Maar daarbij houdt het niet op: standvogels als het korhoen, de waterspreeuw en havik behoren tot de mogelijkheden en met wat geluk vinden we een oehoe, ruigpootuil of de recent ontdekte dwerguil. Want onze gids, bioloog David ‘Billy’ Herman, is één van de weinigen die weet waar deze soort te vinden is.

Roots vogelweekend Ardennen

Dwerguil kijkt uit zijn nesthol. Foto Billy Herman

 

Roots najaarsvogelweekend in de Ardennen

Tijdens het vorige Ardennenweekend kwam er ineens een wilde kat tevoorschijn. Wat een ontdekking! Voor deze editie doen we er nog een schepje bovenop en gaan we ons best doen de wolf te spotten, terwijl hij op jacht is op edelherten! Kortom: ben jij klaar om het mooiste wat de Ardennen aan natuur te bieden hebben te zoeken en te zien? Meld je dan snel aan!

Prijs: vanaf € 565. Klik hier voor meer informatie een aanmelding.

 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws