Roots Natuurfotowedstrijd 2017

René Alblas

3 January 2017 .

Over vier weken begint de Roots Natuurfotowedstrijd 2017 ! Dé natuurfotowedstrijd van Nederland waar bijna alle grote, bekende Nederlandse natuurfotografen ooit hun debuut hebben gemaakt. Wist je dat Jasper Doest, Edwin Giesbers, Theo Bosboom, Marijn Heuts, Leon Baas en Han Bouwmeester ooit bij deze wedstrijd hebben gewonnen? En dat het winnen van de wedstrijd een belangrijke stap was in hun carrière? Alle reden dus om mee te doen!

Je kunt vanaf woensdag 1 februari inzenden voor de Roots Natuurfotowedstrijd 2017. De inzendtermijn loopt tot en met donderdag 30 maart. Er zijn weer zeven categorieën om in te zenden (plantenrijk, vogels, overige dieren, landschap, art of nature, insecten en een speciale categorie voor jongeren tot en met 25 jaar) en voor elke categorie wordt een 1e en 2e prijs uitgereikt. Daarnaast is er een hoofdprijs, die wordt gekozen uit één van de categorieën. En dat is nog niet alles, want de 100 mooiste inzendingen krijgen een plekje in de Roots Natuuragenda 2018.

Welke mooie prijzen er te winnen zijn, dat maken we binnenkort bekend!

Edwin Giesbers won met deze foto in 2004 de Grasduinen Natuurfotowedstrijd (de voorloper van de Roots Natuurfotowedstrijd)

 

In 2005 won Jasper Doest met deze foto

 

Marijn Heuts won in 2008

 

Lex Schulte won in 2015

 

Hendrik-Jan de Ruijter, de winnaar van 2016

 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws