Nieuw: Roots van september 2019 & najaarseditie Vogelmagazine

Daniël Mulder

23 August 2019 .

Dubbel genieten van de natuur: de Roots van september 2019 én het najaarsnummer van Roots Vogelmagazine zijn verschijnen.

In de nieuwe Roots van september 2019 vind je onder meer een wandelroute (met routekaart) door grensgebied Plateaux-Hageven langs bloeiende herfsttijloos, een overzicht met eekhoornhotspots en een actueel verhaal over invasieve exoten.

Verder nog: hoe blijven dieren fit, de leukste natuurvragen, de ecologische ommekeer van een Frans dorp, rondleiding door de Anstelvallei in Limburg en een verrassend natuurommetje door het Roggebotzand.

Online bestellen? Dat kan eenvoudig. Ga daarvoor naar onze webshop.

 

Roots Vogelmagazine (najaar 2019)

In het nieuwe Vogelmagazine vind je onder meer verhalen over gieren, ooievaars en een verhaal van Otto Plantema, die al ruim 40 jaar is gefascineerd door albatrossen. Dit is een fragment uit dat verhaal:

Grote albatros. Foto: Otto Plantema

Albatrossen: ultieme zwevers

Albatrossen zweven eindeloos boven zee door optimaal gebruik te maken van de meest gunstige wind. Met heel weinig energie en schijnbaar zonder de vleugels te bewegen, leggen ze enorme afstanden af, daarbij geholpen door een ingebouwd kompas. In hun snavel zit een magnifiek reukorgaan; albatrossen weten op  grote afstand hun voedsel als vis, inktvis en krill op te sporen. Ze ruiken vijftig keer beter dan een mens.

En verder nog in Roots Vogelmagazine:

Steltlopers op de Wadden, Vogelwandelen op Wieringen, de nieuwste vogelboeken, alles over snavels en tips voor het fotograferen van roofvogels en uilen.

Online bestellen? Dat kan eenvoudig. Ga daarvoor naar onze webshop.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws