Met Roots het wad op

redactie

26 March 2014 .

Roots heeft in samenwerking met De Pierewaai uit Groningen een zeer aantrekkelijke vaar/wandeldag georganiseerd voor wadliefhebbers. Vertrekhaven is Lauwersoog.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Met het voormalig beurtschip Noordster varen we in ruim 2 uur langs het Noordzeestrand van Engelsmanplaat naar de oostpunt van Ameland. Op deze verlaten, onbewoonde oostpunt gaan we van boord voor wandeling over wad, strand en door de jonge duinaanwas. De gids vertelt ondertussen over het eiland en over alles wat daar groeit en bloeit.

 

Rondom het tijdstip van laagwater zijn we weer terug aan boord. De schipper heeft de nasi klaar en al etend steken we in één uur het zeegat over naar de westkant van Engelsmanplaat. Onderweg krijg je ongetwijfeld zeehonden te zien want die komen er in grote aantallen voor. Na het eten wandelen we, met het licht van de ondergaande zon, naar de oostkant van de Engelsmanplaat. De ondergrond bestaat uit stevig zand en de afstand van de wandeling bedraagt 4 km. Halverwege de wandeling passeren we het vogelwachtershuisje. Aan het eind van de wandeling ligt de schipper weer klaar want die is ‘leeg’ omgevaren. Eenmaal terug aan boord vaart de schipper met de opkomende vloed mee, in één uur weer terug naar Lauwersoog.

 

Prijs: € 65,- p.p., inclusief boottocht, koffie of thee (2x) met koek, nasi-maaltijd, begeleiding van gids.

 

Datum en plaats van vertrek: zaterdag 17 mei vanuit Lauwersoog. Aanvang: 13.00 uur, einde: 22.00 uur. Aantal deelnemers: max. 30 personen.

 

Info & reserveren: kijk voor meer info (bijvoorbeeld over ligplaats en annuleringsregeling) op De Pierewaai. Aanmelden via [email protected]. Indien e-mailen niet mogelijk is, bel 050-3601750 (niet tussen 17:00 en 20:30 uur).

 

Kleding en schoeisel: op het wad en zeker aan boord van een varend schip, is het al snel fris. Op Ameland en Engelsmanplaat kan i.g.v. regen niet worden geschuild. Neem daarom altijd voldoende warme en wind/waterdichte kleding mee. Ook bij mooi weer! Stevige wandelschoenen. Een handdoek om de voeten af te drogen. Verrekijker niet thuis laten liggen. Let op! Neem een paar oude (sport)schoenen of laarzen of surfschoentjes mee voor de ‘landing’ op Ameland. Dit schoeisel blijft tijdens de wandeling in een zak achter en wordt voor het aan boord gaan weer opgehaald. Dit schoeisel kan ook gebruikt worden voor de wandeling op de Engelsmanplaat.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws