Rot op met je milieu, elke dag op tv

René Alblas

7 October 2016 .

Van dinsdag 11 oktober tot vrijdag 14 oktober kun je elke dag het programma Rot op met je milieu op NPO2 kijken.

In dit spraakmakende programma neemt presentator Dennis van der Geest zes mensen met een uitgesproken mening over het milieu mee op een confronterende reis. Ze zien welke impact hun gedrag heeft op het milieu. De deelnemers reinigen vervuilde riolen, ze zien vogels vol plastic, bereiden eten uit de vuilnisbak en wonen intussen in een huis dat langzaam volloopt met afval; een confrontatie met hoeveel rotzooi ze dagelijks produceren…

De deelnemers werken als vuilnisman; werken bij een varkenshouder, sorteren vuilnis uit de zee en lopen mee met een dumpster diver.

Iets over de deelnemers

De één vindt het allemaal maar onzin, dat gedoe over afval en het milieu en gooit achteloos zijn batterijen in de vuilnisbak. Een ander ziet duurzaamheid als een modeverschijnsel terwijl er ook een deelnemer is die zo veel mogelijk klimaatneutraal leeft en vindt dat we veel meer zélf aan het milieu moeten doen. Of iemand die het meer vanuit de emotionele kant bekijkt: zij raakt geïrriteerd van de achteloosheid waarmee mensen afval op straat gooien.

De vraag is: wat doet een rondgang langs zoveel troep met deze uitgesproken mensen?

Rot op met je milieu is te zien van 11 tot 14 oktober om 20.25 uur op NPO2 en is onderdeel van de Themaweek Focus op Groen op die zender.

rot-op-met-je-milieu-eo-dennis-001

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws