Lezersaanbieding: eilandwandelen op Rügen

Daniël Mulder

20 July 2016 .

Tijdens deze achtdaagse wandelreis, speciaal voor lezers van Roots, leer je Rügen en het naastgelegen eilandje Hiddensee, gelegen in de Duitse Oostzee, in een serie boeiende en afwisselende wandeltochten kennen. Je bagage wordt van hotel naar hotel gebracht, zodat je zorgeloos met de rugzak op ontdekkingsreis kunt gaan.

 

NKooyman_3484_krijtkliffen Jasmund

 

Het programma
De reis begint in de statige oude Hanzestad Stralsund, aan de poorten van Rügen. Vandaar voert de reis naar het autovrije eiland Hiddensee, waar talloze schilders en dichters inspiratie opdeden. Dan reis je verder per schip naar Wittow, een schiereiland dat via een smalle landtong is verbonden met Rügen en dat de korenschuur van het eiland is. Daar breng je een bezoek aan Kaap Arkona met zijn vuurtorens.
De indrukwekkende krijtrotsen in nationaal park Jasmund zijn de volgende bestemming. Via de Hochuferweg, een indrukwekkende route langs de krijtrotskust en door eeuwenoude beukenwouden (Unesco werelderfgoed) gaat het naar de havenstad Sassnitz.
Vanuit de haven vaar je vervolgens verder naar de badplaats Binz aan de Oostzee, met zijn fijne zandstrand en fraaie villa’s in badhuisstijl. Na een wandeling door deze plaats vervolg je de tocht langs prachtige wandelpaden door het bosachtige gebied van Granitz, dat wordt bekroond door het gelijknamige jachtslot met zijn uitkijktoren. Door het bos leidt de route vervolgens verder in de richting van Sellin, waar je de beroemde pier in klassieke badplaatsstijl kunt bezoeken.
De volgende dag wandel je verder naar het zuiden en ontdek je het schiereiland Mönchgut, met zijn badplaatsen Baabe en Göhren en de vissersdorpjes tussen de ondiepe wateren in het kustgebied, en de Oostzee.  Op de laatste dag van de reis voert de route langs de ‘Greifswalder Boddens’ naar de vorstelijke residentiestad Putbus met zijn classicistische witte architectuur en het historische slotpark. De reis eindigt met een treinrit naar de stad Stralsund, waar je de laatste nacht van de reis doorbrengt.

 

Het arrangement
Prijs: vanaf € 559 bij een tweepersoonskamer. Inclusief 7 overnachtingen en ontbijt, transfers op de route, bagagetransport en reisdocumentatie.
Exclusief: heen- en terugreis naar Stralsund.
Reisduur: 8 dagen, wandelafstand 99 km.
Info & reserveren:
Die Inselexperten.
Markt 23 I D-18528 Bergen auf Rügen.
Tel. +49 3838 807710 of [email protected].

 

Foto: Niels Kooyman

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws