Ruurlo opent Het Liefdespad op symbolische wijze

Adinda van Kuijk

14 February 2020 .

Ruurlo opent Liefdespad

Liefdespad in Ruurlo

Ruurlo opent vandaag officieel Het Liefdespad. Symbolischer kan haast niet, op Valentijnsdag. Het is een prachtige route van ruim 5 kilometer en het brengt je langs kunstzinnige objecten. Ga jij hem wandelen met je geliefde? 

Een ode aan de liefde in de natuur

Het Liefdespad loopt dwars door de natuur van Ruurlo. Op meerdere plekken kom je loveseats tegen. Deze kunstzinnige stoelen of banken geven uiting aan de liefde voor een plek of thema. Hierbij kun je denken aan de liefde voor water of natuur. Maar ook aan de liefde voor techniek, het platteland en diversiteit. Kunstenaars Daan den Houter, Jurgen Bey, Tijs Rooijkakkers, Hans van Bentem, Rob Sweere en Studio Ruwe Data nemen je mee in dit liefdevolle thema. Ruurlo opent Het Liefdespad in de hoop je nog dichter bij de liefde te brengen.

Route

Het Liefdespad in Ruurlo is het hele jaar gratis en toegankelijk voor jong en oud. Net als in de liefde kan je de route op verschillende punten starten. Kom je met de trein naar Ruurlo? Dan begin je op het station. Wil je beginnen in het dorp? Dan vertrek je vanuit het centrum. Waar je ook start met Het Liefdespad, je komt langs attracties zoals het Doolhof, de Baakse Beek, de Heikamp, Klimbos Achterhoek en Museum More. Opvallende markeringen wijzen je de weg. Het is echter aan jou wat haalbaar is.

Stichting Het Liefdespad

De stichting hoopt met de opening van Het Liefdespad een bijdrage te leveren aan de verbetering van de leefbaarheid in de Achterhoek. Daarnaast wil de stichting Ruurlo en de Achterhoek op de kaart zetten als een toeristische, maar ook aantrekkelijke regio.

Volg hier het laatste nieuws over Het Liefdespad. Ben je na de route nog niet uitgewandeld? Wij hebben eens een prachtig natuurommetje in de Achterhoek gemaakt. Wil je meer kunst en natuur zien? Een lavasteen is ooit in de vorm van een hart vastgelegd en was daarmee foto van de week.

Fijne Valentijnsdag!

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws