Spot vossen in de Kampina

Daniël Mulder

11 April 2016 .

Spelende jonge vossen: een geweldig gezicht! In april kruipen de eerste vosjes uit hun burcht. De perfecte tijd om eropuit te gaan en ze te spotten. Wie weet zie je ze wel met elkaar stoeien, zo leren ze zich verdedigen. In het aprilnummer onthult Roots vijf plekken, waar je dit jong geluk zelf kunt bewonderen. De eerste hotspot geven we alvast prijs.

Turend in de verte

Foto: Derk jan te Pas

 

Hotspot 1: De kampina
De vos is al heel lang het lievelingsdier van boswachter Frans Kapteijns. “Jaren geleden wandelde ik met mijn vader in Limburg en bij een haag zagen we een vos een kattensprong maken; met zijn pootjes naar voren dook hij met zijn snuit zo een holletje in om er een muis uit te halen. Kippenvel! Goed nieuws: de vossen lopen regelmatig over de nieuwe natuurbrug over de N261 bij de Efteling. Daar mogen geen mensen bij, maar je kunt ze wel zien tijdens een wandeling door het prachtige heide- en vennegebied de Kampina.’’

Waar? Langs wandelroute Huisvennen, die start vanaf de gelijknamige parkeerplaats bij Boxtel.

Ook te zien: vennetjes (met zonnedauw!) en heide.

Horeca: pannekoekenhuis Belveren, Oisterwijksedreef 4 in Haaren, belveren.nl.

 

Ben je nieuwsgierig naar de andere vier vossenhotspots? Die vind je in het aprilnummer van Roots, bestel hem hier. Je krijgt Roots zonder verzendkosten thuisgestuurd.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws