Staatsbosbeheer hoopt op verdubbeling van het aantal bezoeken

redactie

12 December 2012 .

Staatsbosbeheer presenteerde vandaag zijn nieuwe koers voor de komende jaren. Er moet flink worden bezuinigd: er verdwijnen in de toekomst tweehonderd banen, de organisatie wordt ‘kleiner en zakelijker’ en vrijwilligers gaan een belangrijker rol spelen. Centraal staan de drie B’s: bescherming, beleving en benutting van de natuur.

Het werk van Staatsbosbeheer wordt meer uit eigen activiteiten gefinancierd.  Op pad met de boswachter is straks bijvoorbeeld niet meer gratis.

Maar wees niet bang dat je opeens entreegeld moet betalen voor een stevige wandeling of voor het uitlaten van je hond. “Het meeste blijft gewoon gratis, we zijn niet van plan om overal hekken neer te zetten”, stelt directeur Chris Kalden gerust.

De natuurorganisatie ziet de toekomst positief in, ondanks de bezuinigingen. “Mijn droom is dat we van 150 miljoen bezoeken in een jaar naar 300 miljoen gaan”, vertelt Kalden.

Staatsbosbeheer blijft hiervoor bij de basis: mooie natuur waar je van kunt genieten. Geen extra pannenkoekenhuis of speelpark, maar sober en onderhouden. We zullen dus met z’n allen wat vaker de wandelschoenen aan moeten trekken. Hup, naar buiten.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws