Steun jij ook de actie “Stop de kooien”?

René Alblas

2 November 2018 .

“Stop de kooien”  is een onderdeel van het internationale burgerinitiatief  “End the Cage Age”. Bedoeld om in heel Europa het dierenwelzijn te vergroten. Volgend jaar wordt een petitie aangeboden aan het Europese Parlement

Veel dieren leven in kooien en hebben een onprettig leven. Kippen, varkens, konijnen, kalveren, eenden en ganzen hebben het zwaar omdat ze nauwelijks kunnen bewegen en geen natuurlijk gedrag kunnen vertonen. Ze zijn vaak gestresst, gefrustreerd en verwonden elkaar.

Om een einde te maken aan de kooien in de vee-industrie in heel Europa is het burgerinitiatief “End the Cage Age” gelanceerd. Het doel is de “onmenselijke behandeling van boerderijdieren die in kooien worden gehouden” te stoppen.

Brede steun

94% Van de mensen in Europa vindt het welzijn van dieren in de veehouderij belangrijk en 82% vindt dat de dieren beter beschermd moeten worden.

Vind jij ook dat landbouwdieren een beter leven verdienen? Teken dan de petitie. Het is de bedoeling dat binnen een jaar, voor 11 september 2019, minstens een miljoen handtekeningen verzameld worden uit minstens zeven EU-lidstaten. Als dat wordt gehaald is de Europese Commissie verplicht een besluit te nemen over het verzoek. Ruim 130 dieren- en milieuorganisaties uit heel Europa doen mee. Het is een van de grootste dierenwelzijnscampagnes ooit.

Teken hier het burgerinitiatief

Nog even wat cijfers:

Meer dan 285 miljoen Europese legkippen zitten in kooien, de zogenaamde ‘verrijkte’ legbatterij of ‘koloniehuisvesting’.
Ruim 13 miljoen Europese zeugen staan vast tussen stalen stangen in ‘ligboxen’ of kraamhokken.
En meer dan 300 miljoen Europese konijnen leven in krappe draadgazen kooien.

stop de kooien

Zo kan het ook! Foto: Erik de Roos

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws