Aan tafel!

redactie

14 November 2013 .

Met een paar simpele aanpassingen kun je je tuin of balkon zonder veel kosten vogelvriendelijk maken. In Roots 10 gouden tips om nóg meer vogels naar je tuin te lokken.

Leny Versluis

Een goed voorbeeld van een echte stadsvogel is de Turkse tortel. Die komt in het buitengebied niet of nauwelijks voor. Net als de huismus, merel en gierzwaluw. Het is ontzettend leuk om naar vogels te kijken, gewoon vanuit de huiskamer. Roodborst en winterkoning zijn prachtige soorten die in de meeste tuinen voorkomen.

 

Maar hoe zorg je ervoor dat je tuin dag in dag uit wemelt van de vogels? Het antwoord vind je in Roots, want redacteur en vogelexpert Paul Böhre geeft tien tips om meer vogels naar je tuin te lokken. Eén tip geeft Roots alvast weg:

 

1 Voer het hele jaar door

Vogels mogen het hele jaar worden bijgevoerd. Vooral in de broedperiode en nazomer is er veel behoefte aan extra energie vanwege het grootbrengen van de jongen en de ruiperiode. Het is wel goed om af en toe tijdelijk te stoppen met voeren om de vogels te stimuleren andere bronnen te zoeken en tevens alle restjes op te ruimen in je tuin. Ook kun je ervoor kiezen alleen bij te voeren in de winterperiode.

 

Nieuwsgierig naar de andere tips? Het nieuwe nummer ligt vanaf vrijdag 22 november in de winkel. Je kunt Roots ook eenvoudig online bestellen. Je krijgt het nummer dan thuisgestuurd en betaalt geen verzendkosten.

 

Foto: Leny Versluis

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws