Tegen de illegale vogeljacht

René Alblas

23 February 2016 .

Veel trekvogels zijn hun leven niet zeker. Als ze in de herfst/winter aankomen in Zuid Europa lopen ze een flinke kans om neergeknald te worden. Ook al is het illegaal, in veel Zuid-Europese landen wordt nog volop gejaagd op vogels. Alleen al in Griekenland worden jaarlijks meer dan een miljoen zangvogels afgeschoten.

Deze barbaarse praktijk is niet zo bekend bij het grote publiek. Om meer aandacht te geven aan de vogeljacht wordt er jaarlijks de Champions of the Flyway wedstrijd georganiseerd. Tijdens dit evenement gaan vogelspotteams van over de hele wereld met elkaar in de slag. Het team dat binnen 24 uur de meeste vogelsoorten waarneemt wint.

De wedstrijd vindt dit jaar plaats in Eilat (Israel) op 29 maart. Zo’n 15 teams zullen daar gaan strijden, waaronder het Nederlandse team; de Dutch Knights.

Wil jij ook je steentje bijdragen aan dit mooie initiatief? Dat kan door het Nederlandse team te sponsoren. Al het geld dat binnenkomt zal worden besteed aan voorlichting en lobby om de trekvogels te beschermen. Het evenement van 2015 bracht 50.000 dollar op.

Hier kun je de trekvogels helpen.

Hier kun je meer lezen over het evenement.

Foto: de tortelduif loopt een groot risico in Griekenland

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws