Tel mee tijdens de Vlinderteltiendaagse

René Alblas

26 July 2018 .

Dit jaar is er een Vlinderteltiendaagse in plaats van de gewone Tuinvlindertelling.

De Vlinderstichting organiseert al sinds 2009 de jaarlijkse Tuinvlindertelling. Om het 10 jarig jubileum van de zomerse telling te vieren, duurt de telling van 2018 maar liefst 10 dagen!

Je kunt 10 dagen lang de vlinders in je tuin tellen: van 27 juli tot en met 5 augustus. Doorgeven kan via de site van de Vlinderstichting.

Het warme weer van de afgelopen weken heeft een sterke invloed op de vlinderstand in Nederland. Er zijn er nu extra veel te zien. Vlinders die normaal vooral in het zuiden voorkomen, zoals de koninginnenpage en luzernevlinders, duiken nu overal in het land op.

Invloed van de warmte

De invloed van de warmte lijkt dus positief. Maar als de droogte aanhoudt, kan dat ook problemen veroorzaken. Want ook al houden vlinders van warmte, hun rupsen hebben straks fris groen blad nodig om te eten. En dat zou wel eens moeilijk kunnen worden. Een extra reden dus om mee te doen aan de vlindertelling.

Ben je niet zo goed in het herkennen van alle vlindersoorten? Geen probleem, op de site van de Vlinderstichting staat een mooie overzichtskaart met de belangrijkste soorten.

Ter verhoging van de feestvreugde organiseert de Vlinderstichting tijdens de Vlinderteltiendaagse diverse vlinderactiviteiten door het hele land.

De overzichtskaart

Koninginnepages, foto: Ruurd Visser.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws