Test: 8 compacte verrekijkers

redactie

23 May 2012 .

 Een goede verrekijker is een must, je ziet hierdoor zo veel meer. Gelukkig zijn er heel goede en compacte modellen te koop die ook geschikt zijn voor op reis. Roots zet acht van deze kijkers op een rij.

 

Wie regelmatig voor langere tijd de natuur intrekt en veel spullen meesleept, zal het beamen. Dan neem je niet zo snel een (zware) verrekijker mee. Toch is dat jammer, want je ziet met een goede verrekijker veel meer details.

 

Daarop hebben verrekijkerfabrikanten de laatste jaren natuurlijk handig ingespeeld. Er verschijnen namelijk steeds meer ‘reis-’ of ‘traveller’-modellen op de markt: zeer compacte kijkermodellen, die door nieuwe ontwikkelingen niet alleen veel minder wegen dan vroeger, maar ook een veel helderder en contrastrijker kijkerbeeld geven. Bovendien zijn ze een stuk betaalbaarder geworden. Kijkers van topkwaliteit die jouw natuurbeleving naar een hoger plan tillen: er gaat echt een nieuwe wereld voor je open.

 

Roots testte 8 modellen, de complete test vind je in het juni-nummer dat vanaf 24 mei, voor slechts € 3,95, in de winkel ligt.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws