Tips voor winteruitjes

René Alblas

14 December 2018 .

Roots selecteerde drie winteruitjes waarbij je natuurbeleving combineert met een warme kerstsfeer.

Naar Kasteel Groeneveld

Kasteel Groeneveld in Baarn is drie dagen lang geheel in kerstsfeer gehuld. Van 21 tot en met 23 december is de kerstfair van het kasteel. Rondom het kasteel zijn schitterende eeuwenoude bossen, waar je eerst een heerlijke winterwandeling kunt maken. Daarna kun je je lekker opwarmen op de sfeervolle kerstfair in het kasteel. Op de fair zijn allerlei etenswaren en dranken te koop en daarnaast ook bijzondere kerstdecoraties.

Openingstijden: 10.00 tot 18.00 uur.

Toegangsprijs: 7 euro

Meer info: klik hier.

winteruitjes

foto: Laurence Delderfield

 

Naar de Hortus

De Amsterdamse Hortus is overdag altijd een bezoek waard. Ook in de winter zijn er interessante planten te ontdekken. Bovendien zijn er – speciaal voor de donkere winteravonden- extra openstellingen van de Hortus, de Hortus by Night avonden.

Op de volgende data is de Amsterdamse Hortus geopend tot ‘s avonds 22.00 uur: 20, 21, 22, 23, 27, 28, 29 en 30 december
en volgend jaar op 3, 4, 5 en 6 januari.

Ontdek de sprookjesachtige wereld van de botanische tuin bij nacht. De Hortus creëert een knusse wintersfeer met duizenden glinsterende lichtjes in de tuin.  Zo loop je in de kleurrijk verlichte kassen langs eeuwenoude palmen en bijzondere tropische planten. Na een wandeling door de tuin kruip je dicht tegen elkaar aan bij het kampvuur op het winterterras, onder het genot van een kopje warme chocolademelk of glühwein!

Bezoek de winterse Hortus op een van deze avonden tussen 17:00 en 22:00 uur. De Hortus is toegankelijk tegen een gereduceerd entreetarief van €5,- (gratis met vriendenkaart en voor kinderen t/m 4 jaar). Andere kortingsacties (zoals stadspas of studentenkaart) zijn daarbij niet geldig tijdens dit evenement.

Hortus by Night entreekaartjes zijn te koop bij de entree, of via de site.

Meer info en tickets: klik hier.

winteruitjes

foto: Anne Rutgrink

 

Naar de Hoge Veluwe

Komend weekend (15,16 december) is de laatste mogelijkheid om je eigen kerstboom (grove den) te gaan zagen in nationaal park De Hoge Veluwe. Lees er alles over in dit Rootsartikel.

 

 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws