Unieke vriendschap tussen kangoeroe en wombat

redactie

15 November 2013 .

In de zomer van 2012 werden een moeder kangoeroe en haar 5 maanden oude kleintje aangereden in Melbourne, Australië. De moeder overleefde het niet, het jonkie Anzac wel. Het weesje kwam vervolgens bij het Wildlife Kilmore rescue centre terecht. Daar vonden ze het dier nog al eenzaam en toen kwam er iemand op het geweldige idee om de kangoeroe-wees bij een andere wees te plaatsen. Dat werd een 5 maanden oude wombat, Peggy genaamd, ook haar moeder had een aanrijding niet overleefd.

De lotgenoten konden het prima samen vinden, daar getuigt deze schattige foto wel van. Volgens de verzorgers zijn ze perfect op elkaar ingespeeld.

De dieren zijn inmiddels volwassen en toe aan het echte wildlife. De wombat Peggy is deze week dan ook losgelaten in de Australische natuur onder het toeziend oog van een aantal BBC camera’s. Het ontroerende verhaal van Anzac en Peggy wordt binnenkort vastgelegd in een BBC-reportage.

349252-AT-120803-Roo-wombat-03.blocks_desktop_large

Op de foto’s (fotograaf Rob Leeson) het vrolijke duo en op de laatste foto staat Peggy tijdens haar vrijlating deze week.

1394100_692869270726263_563617052_n

Op deze site van het rescue centre vind je nog veel meer jonge kangoeroes, wombats en ook koala’s.

Je vindt het centrum ook op facebook, klik hier.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws