Dít zijn de finalisten van de ‘Comedy Wildlife Photo Awards’ 2021

Marloes Blom

9 september 2021 .

Comedy Wildlife Photography Awards 2021

The Comedy Wildlife Photography Awards 2021

Ze toveren gegarandeerd een lach op je gezicht – de foto’s die meedingen naar de ‘Comedy Wildlife Photo  Awards’ van 2021. De shortlist van dit jaar is gevarieerder dan ooit tevoren, met liefst 42 prachtige – en uiteraard lachwekkende – foto’s. Het zijn er teveel om hier te delen, hier vind je onze 9 topfavorieten. 

Over de Comedy Wildlife Photo Awards

Deze Britse fotowedstrijd werd in 2015  in het leven geroepen door de fotografen Paul Joynson-Hicks (@pj_hicks en Tom Sullam (@sullamphoto). Hun doel: een competitie waarbij de ‘luchtige’ kant wordt belicht van ‘wildlife photography’. Én om mensen via humor aan te sporen tot natuurbehoud.

De inzendingen van 2021 & onze 9 favoriete finalisten

Ruim 7000 foto’s werden dit jaar ingezonden voor de wedstrijd, aldus oprichter Paul Joynson-Hicks – vanuit alle uithoeken van de wereld. En gevarieerd zijn ze inderdaad. Van een ‘lachende’ slang en zeehond tot een trio ‘dansende’ ezelspinguïns en een beer die ‘verstoppertje speelt’. Hier zie je alle finalisten van 2021 in beeld. Wij delen hieronder vast 9 van onze favorieten. Benieuwd of en welke daarvan bij de winnaars behoren… Daarvoor moeten we nog even geduld hebben. De winnaars worden bekend gemaakt op 22 oktober.

1. Hagedis met een ‘attitude’

Comedy Wildlife Photography Awards

© Aditya Kshirsagar / Comedywildlifephoto.com

2. Schooltijd…

Comedy Wildlife Photography Awards 2021

© Chee Kee Teo / Comedywildlifephoto.com

3. Toplift

Comedy Wildlife Photography Awards 2021

© Dirk-Jan Steehouwer / Comedywildlifephoto.com

4. Hallo herfst

Comedy Wildlife Photography Awards 2021

© John Speirs / Comedywildlifephoto.com

5. Toptrio

Comedy Wildlife Photography Awards 2021

© Joshua Galicki / Comedywildlifephoto.com

6. ‘Mr. Giggles’

Comedy Wildlife Photography Awards 2021

© Martina Novotna / Comedywildlifephoto.com

7. Wedstrijdje staren…

Comedy Wildlife Photography Awards 2021

© Patrick Dirlam / Comedywildlifephoto.com

8. Verrassingsconcert

Comedy Wildlife Photography Awards 2021

© Kranitz Roland / Comedywildlifephoto.com

9. Sterk staaltje (doen-alsof) gewichtheffen

Comedy Wildlife Photography Awards 2021

© Siddhant Agrawal / Comedywildlifephoto.com

Stem mee op de ‘People’s Choice Award’

Jaarlijks wordt ook de ‘People’s Choice Award’ uitgereikt – voor de volgens de stemmers de állergrappigste foto. De winnaars van voorgaande jaren waren deze ‘zingende’ grondeekhoorn (2020) en deze ‘verbijsterde’ otter uit Alaska (2019). Wil je ook stemmen op jouw favoriet van dit jaar? Tot 12 oktober 2021 kun je meestemmen via comedywildlifephoto.com – je maakt dan ook kans op een iPad.

CREDITS: © ADITYA KSHIRSAGAR /© CHEE KEE TEO /© DIRK-JAN STEENHOUWER / © JOHN SPEIRS   /© JOSHUA GALICKI /© MARTINA NOVOTNA (FOTO BOVENAAN) /© PATRICK DIRLAM /© KRANITZ ROLAND /© SIDDHANT AGRAWAL / COMEDY WILDLIFE PHOTO

Meer natuurfotografie

  • Ook wij hebben zoals elk jaar onze eigen natuurfotografiewedstrijd, de Roots Natuurfotowedstrijd. Uit de 8010 foto’s die dit werden ingezonden kozen we 8 prijswinnaars. Die kun je, samen met nog 17 andere foto’s, deze maand bewonderen in de Amsterdamse Hortus Botanicus.
  • Wil je elke dag genieten van de mooie foto’s van Roots lezers? Dan is de Roots Natuuragenda 2022 misschien iets voor je; daarin vind je de 108 allerbeste foto’s van Roots lezers dit jaar. Je bestelt de agenda eenvoudig via onze webshop.


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Natuurfotografie