Varen en vogels kijken

redactie

27 May 2013 .

Bontbekplevier, bonte strandloper, bruine kiekendief, blauwborst…. Een kleine greep uit het grote aantal vogelsoorten dat je kunt spotten tijdens een heerlijk zeilweekend op het wad. Speciaal voor de lezers van Roots, tijdens het derde weekend van september.

2013_juni_Pierewaai

Tijdens de najaarstrek organiseert Roots een weekend vogels kijken. Heerlijk met de comfortabele klipper Anna Catharina als hotelaccommodatie varen op de Waddenzee tussen Lauwersmeer en Schiermonnikoog. Slapen op het wad en op het Lauwersmeer, met duizenden vogels om je heen, dat betekent van vroeg tot laat vogels kijken. En uiteraard is er een gids aan boord die je helpt de vogels op naam te brengen.

 

Als vrijdagavond iedereen aan boord is, zal de schipper op een mooie ‘vogelplek’ voor anker leggen. Hierdoor kun je zaterdagochtend, met het ontbijtbord op de knieën, al naar vogels kijken. Halverwege de ochtend meert de schipper ergens aan om het gebied lopend te verkennen. Dit zal zijn bij het vogel-eldorado Esumakeeg of in de buurt van het nest van de zeearend.

 

Droogvallen en wandelen

In de loop van zaterdagmiddag wordt op Lauwersoog geschut en, met de stroom van het afgaande tij mee, koers gezet richting Engelsmanplaat en het Rif. Hier zal de schipper de Anna Catharina droog laten vallen en kun je ongeveer 3 uur van boord.

 

Op zondagmorgen is er de mogelijkheid om te vogelen op de westpunt van Schiermonnikoog. Op zondagmiddag vaart de schipper over wad en via het Lauwersmeer terug naar Zoutkamp. Als het een beetje meezit en de wind waait uit de goede hoek, gaan de zeilen daarbij omhoog en hoeft de motor amper aan.

Dit weekend is geschikt voor beginnende en ervaren vogelaars.

 

Prijs

€ 285,- p.p. (op basis van 2-persoonshut met stapelbed). De mogelijkheid bestaat om tegen een meerprijs van € 65,- p.p. een hut alleen te boeken (hiervoor zijn twee hutten beschikbaar).

 

Datum

Vrij 20 t/m zo 22 september. Inschepen om 20.00 uur in Zoutkamp. Het weekend eindigt zondag om ongeveer 17.00 uur. Aantal deelnemers: max. 18 pers. Bij extreem slecht weer kan het gebeuren dat één of meerdere onderdelen niet door kunnen gaan zoals gepland. Voor zover mogelijk zal worden gezocht naar een passend alternatief.

 

Maaltijden eten & drinken

De maaltijden en koffie en thee worden verzorgd. Er wordt wel hulp van de gasten verwacht bij het tafeldekken, het afruimen en de afwas. Wie meer nodig heeft dan wordt geboden, moet dit van huis meenemen. Onderweg ben je niet in de gelegenheid zijn om iets te kopen. Er wordt vegetarisch gekookt.

 

Aanmelden

Roots organiseert het vogelweekend in samenwerking met De Pierewaai uit Groningen. Sinds 1997 organiseert De Pierewaai verrassende tochten in het waddengebied. Aanmelding en betaling voor het vogelweekend loopt via De Pierewaai. Per e-mail: [email protected]. Indien e-mail niet mogelijk: 050-3601750 (behalve tussen 17:00 en 20:30 uur). Bij aanmelding altijd je telefoonnummer (ook 06-nummer) vermelden.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws