Dagelijks bereikbaar per veerboot: de Marker Wadden

admin

5 July 2019 .

Dat de nieuwe groep natuureilanden de Marker Wadden inmiddels is opengesteld voor publiek, is bekend. Maar dat je er sinds april dagelijks met een veerboot naartoe kunt weet niet iedereen. Wie snel is, springt nog deze zomer aan boord en ervaart nu nog een beetje het gevoel van pionieren.

Dagelijks vertrekt er een boot vanaf Bataviahaven in Lelystad richting de eilandengroep in het Markermeer. In een klein uurtje bereik je het eerste en tevens grootste eiland van de Marker Wadden. Dit is het enige eiland waar mensen welkom zijn, de andere vier zijn exclusief voor de natuur. De eilanden zijn gecreëerd om het gebied aantrekkelijker te maken voor vogels en vissen. En dat dat lukt, blijkt uit de hoeveelheid vogels die hier al worden gespot.

Marker Wadden

Het bezoekerseiland is gericht op wandelaars. In totaal is er in het weidse landschap 12 kilometer aan vlonder- en wandelpaden aangelegd. Er zijn drie vogelkijkhutten en een 12 meter hoge uitkijktoren. Vanwege de lange stranden kun je hier heerlijk ontspannen aan het water. Of je neemt een verfrissende duik. Zorg er overigens voor dat je eigen eten en drinken meeneemt, want het horecapaviljoen dat hier gaat komen opent pas later zijn deuren.

Boek nu je overtocht naar de Marker Wadden

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws