Verken de Veluwe te paard

Daniël Mulder

27 september 2016 .

KNHS, Nationaal Hippisch Centrum, Paardensport, Paardrijden, Natuur, Heide

De Veluwe staat bekend om haar uitstekende wandel- en fietsroutenetwerk. Minder bekend is dat de Veluwe ook een uitgebreid netwerk van ruiter- en menpaden heeft. De Veluwe Trail, een langeafstandspad voor paardrijders, is de meest bekende route voor paardrijders in Nederland.

KNHS, Nationaal Hippisch Centrum, Paardensport, Paardrijden, Natuur, Heide

Paardeneigenaren en paardenliefhebbers komen volop aan hun trekken op de Veluwe. Het natuurgebied is zeer geschikt om tochten van een of meerdere dagen te maken. Er zijn volop rustplaatsen voor zowel ruiters als paarden. Ook zijn er stallingen voor degenen die willen blijven overnachten, zoals Paardenhotel De Cantharel in Apeldoorn.

De Veluwe Trail, een doorgaande route van bijna 160 kilometer lang, combineert het allemaal. Deze ruiter- en menroute voert je door de prachtige natuurgebieden van de Veluwe. Het traject is opgedeeld in negen dagroutes variërend van 25 tot 35 kilometer. De Veluwe Trail loopt vanaf Apeldoorn naar Vaassen, Epe, Vierhouten, Ermelo, Garderen, Elspeet, Kootwijk, Harskamp, Otterlo, Ede, Arnhem, Loenen, Hoenderloo, Assel en weer terug naar Apeldoorn.


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws