Handige fototips voor de Grote Roots Natuurfotowedstrijd

René Alblas

9 February 2018 .

Roots helpt je om te winnen: we geven vijf handige fototips voor de Grote Roots Natuurwedstrijd .

  • Als je een mooie serie hebt gemaakt van één onderwerp, waarbij de foto’s sterk op elkaar lijken, stuur dan niet meerdere foto’s uit die serie in. Kies de beste, of vraag hulp van anderen om te kiezen. Een mooie foto verliest aan kracht als een jury bijna dezelfde foto nog een keer tegenkomt.
  • Plaats absoluut geen teksten in je foto. Hoewel het in de spelregels staat, zijn er toch deelnemers die een (klein) logootje of hun naam in de foto plaatsen. De jury is daar zeer streng op. Zodra er één letter in de foto staat wordt hij gediskwalificeerd. En dat is zonde! We moeten daar streng in zijn omdat de winnende foto’s worden afgedrukt in het blad. En foto’s met namen erin in het blad, dat wordt een rommeltje.
  • Probeer origineel te zijn. Een “gewoon goede” foto met een originele invalshoek of een origineel onderwerp maakt meer kans om te winnen dan een “gewoon goede” foto van een standaard onderwerp dat op een standaard manier benaderd is.
  • In de categorieën Plantenrijk, Insecten en Jongeren tot en met 25 jaar, worden doorgaans de minste foto’s ingezonden. Daar heb je dus de meeste kans om te winnen!
  • Wacht niet tot de laatste week met inzenden. Vlak voor de sluitingsdatum – 29 maart – is het vaak heel druk op de server met last-minute inzenders. De server kan dan overbelast raken.

Foto’s inzenden

Wil je na het lezen van de tips voor de Grote Roots Natuurfotowedstrijd ook meedoen? Hier vind je alle spelregels, alle prijzen en kun je je foto’s (maximaal 10) inzenden. Deelname is natuurlijk gratis.

fototips voor de Grote Roots Natuurfotowedstrijd

Deze foto van Hans van Wijck zat bij de 100 beste inzendingen van de wedstrijd in 2017 en kreeg dus een plaatsje in de Roots Natuuragenda.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws