Vogelmagazine: nieuw tijdschrift voor beginnende vogelaars

Daniël Mulder

18 April 2016 .

Honderdduizenden mensen keken het tv-programma In de ban van de condor. De Nationale Tuinvogeltelling is ongekend populair en via speciale webcams zoals bij Beleef de Lente, volgen veel Nederlanders het wel en wee van ijsvogel en steenuil. Mensen voeren hun tuinvogels en trekken eropuit om vogels te kijken in het wild. Het is duidelijk: vogels kijken in Nederland heeft een vlucht genomen. Voor al die mensen die vogels mooi vinden en er meer over willen weten is er vanaf dinsdag 19 april een nieuw tijdschrift: Vogelmagazine, hét magazine voor beginnende vogelaars.
Cover VOGELMAGAZINE
Vogelmagazine neemt lezers op sleeptouw in de machtig mooie wereld die vogels kijken is. Het magazine inspireert, met vogelverhalen van divers pluimage. Zo vertelt fotograaf David Pattyn over zijn fascinatie voor futen; geeft kunstenaar Erik van Ommen tips over het tekenen van vogels; en laat Vogelmagazine zien dat ook de stad vol vogels zit, van ijsvogel tot slechtvalk.


Vogelmagazine laat je eropuit trekken, met een grote special over vogeleiland Texel, inclusief kaart met 12 hotspots én een fietsroute met kans op ruim 100 vogelsoorten. Liever wandelen? Dat kan met de vogelrijke wandelroute bij Camperduin.
Het magazine biedt ook praktische verhalen: wat zijn de beste vogelgidsen, waar vind je de beste vogelkijkplekken en waaruit bestaat de basisuitrusting van een vogelaar? Plus een grote telescopentest, met 10 telescopen tussen de
€ 400 en € 4.000.


Vogels kijken populair
Vogels kijken wint aan populariteit. De tv-wedstrijd In de ban van de condor– waarin vogelaars werden gekoppeld aan bekende Nederlanders – trok vorig jaar vele honderdduizenden kijkers. Aan Vogelmagazine vertelt winnaar Klaas de Jong: “Vogels kijken vind ik buitengewoon spannend, je weet nooit wat je tegenkomt.” Hij heeft er dan ook zijn werk van gemaakt en organiseert speciaal voor lezers van Vogelmagazine een weekendsafari op Texel.


Het 84 pagina dikke Vogelmagazine – gemaakt voor de redactie van natuurmagazine Roots – ligt vanaf 19 april in de winkel en kost € 4,95.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws