Vogels kijken met Roots in de Donaudelta

René Alblas

19 March 2018 .

De Donaudelta is met een oppervlakte van 3450 vierkante kilometer de grootste en meest uitgestrekte rivierdelta van Europa. Het grootste deel van deze delta ligt in Roemenië, een klein deel ligt in Oekraïne. Samen met de Camargue in Frankrijk en de Coto Doñana in Spanje is dit één van Europa’s meest belangrijke moerasgebieden. De Donaudelta staat daardoor op de UNESCO-lijst. Je vindt er heel veel kreken, rivierarmen, moerasbossen, uitgestrekte rietvelden en open watervlaktes. Het riet groeit hier op zogenaamde ‘plaur’, drijvende eilanden van organisch materiaal. Op de hogere gronden bevinden zich uitgestrekte bossen met bijvoorbeeld wilgen, eiken en populieren. Je kunt er dagenlang varen zonder bewoning tegen te komen! In de delta zijn een aantal kleine vissersplaatjes waar overnacht kan worden.

De Donaudelta is een zeer vogelrijke bestemming. Maar liefst 280 soorten worden hier regelmatig gezien, zoals de roze- en kroeskoppelikaan, de dwergaalscholver, en de witoogeend. Of wat dacht je van de purperreiger, de ralreiger, de kwak en de zwarte ibis? Ook zijn er veel roofvogels te zien zoals de schreeuwarend, de visarend en roodpootvalk.

Deze Roots-BirdingBreaks-reis is in september en dus zijn er ook veel trekvogels te zien zijn. Dat maakt de reis extra aantrekkelijk! Er lopen in die periode allerlei steltlopers rond in de Donaudelta, zoals groenpootruiters en de breedbekstrandloper.

Tijdens deze reis bezoek je ook de Zwarte Zeekust. Hier zijn onder andere scharrelaars en bijeneters te zien zijn.

Donaudelta reis Praktisch

Reisleiding: Rootsredacteur en vogelaar Paul Böhre en vogelkenner Klaas de Jong

Prijs: 1495,- euro

Inbegrepen: Vlucht, luchthavenbelasting, alle overnachtingen, alle maaltijden, en bovendien vervoer ter plaatse

Vertekdatum: 4 september

Duur: 7 dagen

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws