Vogelsafari met Klaas de Jong

Daniël Mulder

5 July 2016 .

Zin in een vogelweekend op Texel met Klaas de Jong, bekend van de tv-serie In de ban van de condor, en Roots-redacteur Paul Böhre? Van 23 t/m 25 september laten zij je de mooiste vogels van Texel zien. Geniet van de zenuwachtige strandlopers die zich klaarmaken voor vertrek. Of luister en kijk naar de luidruchtige stormmeeuwen en de apart roepende groenpootruiters. En met wat geluk zie je de draaihals: een geheimzinnige spechtensoort die in september langs de kust trekt.

 

Safaribusklaas Paul Bohre

 

Het programma in het kort:

Vrijdag: neem om 16.30 uur de veerboot naar Texel. Paul Böhre en Klaas de Jong vangen je op in de haven van het eiland. Er volgt een rit langs de oostkant van Texel, met enkele stops om te zoeken naar steltlopers. Daarna een diner en overnachting in hotel Prins Hendrik.

Zaterdag: vroegevogelwandeling vóór het ontbijt (optioneel). Bezoek aan de Robbenjager, de Tuintjes en de Slufter. Biologische en Texelse lunch op een ­locatie met uitzicht op vogels. Bezoek aan Utopia en de Schorren. Diner en overnachting weer in hotel Prins Hendrik.

Zondag: vroegevogelwandeling vóór het ontbijt (optioneel). Bezoek aan Thijsse’s Vogelparadijs, polder Waal en Burg, Westerduinen en de Dennen (het Texelse Bos). Biologische en Texelse lunch op een locatie met uitzicht op vogels. Tot slot een wandeling over de zuidpunt van Texel, langs de Mokbaai en de Horsmeertjes. Rond 14.00 uur is het programma afgelopen.

 

Praktisch

Prijs: € 349 per persoon.

Wanneer: 23 t/m 25 september 2016.

Inclusief: twee overnachtingen in hotel Prins Hendrik, alle maaltijden (ontbijt, lunch en diner) van vrijdag- tot zondagmiddag, professionele begeleiding bij het herkennen van vogels en gebruik van vogelboek, verrekijker, fototoestel en dergelijke.

Exclusief: vervoer naar Texel. Voor deze tocht hoeft geen auto mee naar Texel. De overtocht voor voetgangers kost slechts € 2,50.

Info & reserveren: vogelsoptexel.nl

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws