Wadden Vogelfestival op Texel

Paul Bohre

4 May 2019 .

Eurasian Curlew - Großer Brachvogel - Numenius arquatus ssp. suschkini, Russia (Ural), adult

In het weekend van 11 en 12 mei 2019 vindt op Texel Wadden Vogelfestival plaats. Het hele weekend kun je meedoen met leuke evenementen. Ook Roots redacteur Paul Böhre leidt excursies. Schrijf je snel in!

 

Op diverse vogelrijke plekken zijn vrijwilligers actief om mensen uitleg te geven welke vogels er daar te zien zijn. Het gehele zijn er vogelexcursies voor het goede doel, er is een markt voor vogelaars met alle merken optiek en vele leuke activiteiten, er zijn kinderexcursies, en natuurlijk is er de Texel Big Day.

Wadden Vogelfestival op Texel

Vogelaars bij het Renvogelveld op Texel. Foto Harvey van Diek

 

Vogelexcursie en -kijkpunten

Verspreid over het eiland zijn er een aantal populaire vogelkijkpunten geselecteerd waar vrijwilligers uitleg geven over het gebied en de vogels die er te zien zijn. Hier kun je door een telescoop en verrekijker kijken en genieten.

Vanaf vrijdagmiddag zijn er speciale vogelexcursies onder leiding van ervaren gidsen. Je kunt kiezen tussen twee of drie uur wandelen, of drie uur meegaan in een minibus met als doel zoveel mogelijk vogels te bekijken. Ook Roots Vogelmagazine redacteur Paul Böhre leidt twee excursies op zaterdag. Alle inkomsten van deze vogelexcursies gaan naar het goede doel.

 

Vogelmarkt en optiekshow

In de Cocksdorp vindt op zaterdag 11 mei een vogelmarkt plaats. Op het waterplein in De Cocksdorp zullen diverse kunstenaars hun kunstwerken vertonen. Op de markt staan diverse aanbieders van vogelreizen, natuurorganisaties, outdoor kleding, verrekijkermerken, boeken, enz. Alles wat een vogelaar zoekt is of in het Vogelinformatiecentrum of op de vogelaarsmarkt te vinden. Ook zijn er speciale kinderactiviteiten zoals vogels kijken voor kinderen. Het gehele weekend zal er in en rond het Vogelinformatiecentrum een grote optiekshow zijn. Alle bekende verrekijkermerken zijn aanwezig voor uitleg, service en verkoop. Wil je inruilen of eens een kijker testen of vergelijken, geen probleem je bent van harte welkom. De koffie staat klaar.

 

Wadden Vogelfestival op Texel

De wulp is goede doel soort tijd het Wadden Vogelfestival op Texel. Foto Agami Ralph Martin

 

Big Day

Op 11 mei wordt voor de derde keer de Texel Big Day georganiseerd. 24 uur lang kunnen teams van drie tot vier vogelaars al fietsend op zoek naar zo veel mogelijk vogelsoorten. Dit allemaal om aandacht te vragen voor het goede doel. Dit jaar gaat het geld wat wordt opgehaald, via de Stichting Texel Vogeleiland, naar het goede doel: Duinvogels zoals Wulp en Tapuit. Deze vogels hebben het in geheel Nederland moeilijk. Daarom is de Wulp in 2019 ook uitgeroepen tot vogel van het jaar. Je kunt je trouwens nog steeds aanmelden voor deze dag.

 

Kom naar het Wadden Vogelfestival

Kom 11 en 12 mei naar Texel om het Wadden Vogelfestival zelf te beleven. Het is die periode de meest vogelrijke periode. Meer informatie over dit weekend vind je hier. Informatie over accommodatie op Texel vindt je bij de VVV Texel.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws