Waddennatuur verheven tot kunst

René Alblas

22 July 2016 .

DDe Wadden zijn nu ook Straatsburg te bewonderen! Tot en met 16 augustus exposeert de Texelse Waddenfotograaf Pieter de Vries in het Palais de l’Europe in Straatsburg, de plek waar de Raad van Europa zetelt.
Eén à twee keer per jaar vliegt De Vries vanaf luchthaven Texel over Werelderfgoed de Waddenzee. Vanuit de lucht fotografeert hij niet alleen het Nederlandse Wad, maar het hele gebied tot en met het noordelijkste waddeneiland in Denemarken. Met zijn expositie wil hij laten zien hoe mooi de Waddenzee is. “Vooral vanuit de lucht. Er is zo veel meer te zien als je vanuit een ander perspectief kijkt!”

De Vries begon in 2008 met zijn ‘Waddenvluchten’. Per vlucht maakt hij zo’n 800 foto’s, waarvan er maar drie of vier ‘echte voltreffers’ zijn, volgens hem. De Vries: “De mooiste vormen, structuren en kleuren laten zich bij eb zien. Geulen en slenken zien er van 1000 meter hoogte soms uit als takken of bladeren van bomen of planten. Patronen die zich herhalen in het zand zien er vanaf grote hoogte uit als zandgolven. Hieruit is een unieke collectie foto’s ontstaan die de natuur verheft tot kunst.”

Het Palais de l’Europe is geopend van maandag tot en met vrijdag.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws