Waddenvereniging vindt uniek filmscript van Bert Haanstra

redactie

17 July 2014 .

De Waddenvereniging bestaat 50 jaar en dat is een mooie gelegenheid om hun rijke archief eens door te spitten. Tot ieders verbazing bleek er in dat archief een compleet filmscript uit de jaren 70 van Bert Haanstra te liggen. Een Waddenfilm die er nooit is gekomen.

Het toeval wil dat er nu wederom gewerkt wordt aan script voor een Waddenfilm, nu door Ruben Smit. Bekend van De Nieuwe Wildernis.

Destijds werden de Waddenvereningng en Haanstra het uiteindelijk niet eens over de lijn die de film moest volgen; laat je alleen de schoonheid zien of ook de bedreigingen? Maar de tijden zijn veranderd, zowel Smit als de Waddenvereninging zijn vastbesloten om nu wel tot realisatie te komen.

Het mooie is nu dat het Haanstra script daarbij kan helpen. Smit er erg enthousiast over: “Eigenlijk wilde ik al voordat we bij de Oostvaardersplassen begonnen een film maken over de Wadden. De dynamiek van de natuur die je daar ervaart is geweldig en is nog veel te onbekend. Haanstra inspireert mij enorm als filmmaker, zijn oog voor detail en sterk fotografische manier van filmen, de gelaagdheid in zijn verhaallijnen, maar vooral ook door zijn gedegen research. Dit script raakt me enorm, echt een kippenvel-moment toen ik de eerste passages las, ik kan me heel erg vinden in zijn aanpak.”

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws