Wandelen wordt populairder, maar 7 km is voldoende

Daniël Mulder

3 September 2020 .

wandelen wordt populairder

Wandelen wordt steeds populairder. Volgens de laatste cijfers van Wandelnet wandelen 11 miljoen Nederlanders (65% van de bevolking) voor het plezier. In 2016 was dat nog 10,5 miljoen (63%). Een gemiddelde wandeling is 7 km lang.

Stichting Wandelnet publiceerde in 2016 voor de laatste keer de Nationale Wandelmonitor. Deze uitgebreide monitor bevat kerncijfers over wandelen in Nederland. Dit jaar brengt Wandelnet geen nieuwe Wandelmonitor uit. Maar omdat er al wel nieuwe kerncijfers zijn, is besloten een samenvatting met de wandelcijfers 2020 te publiceren.

Foto: Bob Luijks

Opvallend is de afstand die mensen graag wandelen. Wandelsporters lopen gemiddeld 7,7 km. Recreatieve wandelaars leggen gemiddeld 6,8 km af. Dat kleine verschil is wel te verklaren. Wandelsporters ondernemen namelijk meer wandelingen van 11 tot 20 km.

Landschap langs de Waal van het Roots-natuurommetje. Foto: Annemarie Bergfeld

Natuurommetje Stadswaard Nijmegen

Voor iedereen die graag kortere routes wandelt, biedt Roots al een paar jaar natuurommetjes aan. Dat zijn natuurwandelingen tussen de 4 en 7 kilometer. Een overzicht van deze natuurommetjes vind je op onze site.

Ons nieuwste natuurommetje staat in het nieuwe septembernummer van Roots. Deze route voert door de Stadswaard bij Nijmegen. De uiterwaarden van de Stadswaard grenzen aan de Waalkade bij de Waalbrug. Vanuit het startpunt De Bastei sta dan ook letterlijk binnen vijf minuten in de uiterwaarden. Zo wandel je heerlijk vanuit de stad de natuur in.

Foto header: Bob Luijks

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws