Wat is het mooiste natuurgebied van Nederland?

René Alblas

11-10-2016 00:00:00

Gisteren zijn de 15 genomineerde gebieden voor de verkiezing “ Mooiste Natuurgebied van Nederland” bekend gemaakt. Dit initiatief van het ministerie van Economische Zaken is bedoeld om de bekendheid en de waardering voor de Nederlandse natuurgebieden te vergroten.

“Wat is ons mooiste, meest unieke en bijzondere natuurgebied of landschap? Waar kun je onze geschiedenis het best lezen én beleven? Welk gebied kan de waardering van de natuur in heel Nederland op een hoger plan tillen en publiek uit de hele wereld trekken?” Dit zijn de vragen die staatssecretaris Martijn van Dam stelt aan het publiek.

De kandidaten

En nu kan er gestemd worden! De 13 genomineerde gebieden zijn: De Nederlandse Wadden,Van Gogh nationaal park (park in oprichting), Nationaal park Hollandse Duinen (park in oprichting), Weerribben-Wieden, Nationaal park Drentsche AA, De Friese WIJlanden, Nationaal park Nieuw Land (park in oprichting, inclusief de Oostvaardersplassen), De Veluwe, Nationaal park Heuvelrug, Grenspark Limburg, Nationaal park Oosterschelde, Biesbosch Haringvliet, Saba.

Tot en met 31 oktober kun je stemmen op jouw Mooiste Natuurgebied. Aansluitend maakt staatssecretaris Martijn van Dam de winnaars bekend. De drie gebieden met de meeste stemmen van het publiek zullen worden uitgeroepen tot winnaars en krijgen elk 300.000 euro en extra ondersteuning bij het verder ontwikkelen van het park.

Stemmen kan hier.

Veluwezoom

Recente Editie

Meer Nieuws