Wij vertrekken

redactie

30 January 2012 .

Ik Vertrek is één van de populairste tv-programma’s in Nederland. Dat is natuurlijk niet zomaar. De Nederlanders zijn een reislustig volkje en emigreren zit ze in het bloed. Ruim een miljoen Nederlanders wonen over de grens.  In de jaren 50 van de vorige eeuw waren er massale uittochten naar Canada en Australië. In de 21e eeuw is er weer een nieuwe golf vertrekkers ontstaan, die het deels wel dichterbij huis zoeken. België, Duitsland, Frankrijk en Spanje zijn geliefde bestemmingen voor deze nieuwe wereldburgers.

Zoals in het tv-programma vaak te zien is, richten heel veel Nederlanders in het buitenland zich op het toerisme. Hotels, campings en bed&breakfasts zijn hun belangrijkste activiteiten. Om aan de nodige klandizie te komen sturen deze emigranten regelmatig persberichten naar de Roots redactie, in de hoop dat wij voor wat klandizie kunnen zorgen. En waarom niet? Als de locatie ’helemaal Roots’ is, d.w.z. sfeervol, fraai in de natuur gelegen, met uitstekende wandelmogelijkheden en liefst met enige mate van duurzaamheid dan melden wij dat graag aan onze lezers.

Een voorbeeldje: Finca Don Carmelo in het Spaanse Andalusië. Jakobien Huisman en Alain Grootaers, startten dit paradijsje in het warme zuiden en richtten zich aanvankelijk vooral op paardenliefhebbers. Maar sinds kort verzorgen ze ook prachtige wandelvakanties. Een aanrader! Meer info vind je hier.

 


 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws