Winnaars Roots Fotowedstrijd gehuldigd

redactie

23 September 2012 .

Zaterdag  22 september was het dan zover. De bekendmaking van de winnaars van de Roots Natuurfotowedstrijd 2012. Uit de meer dan 4000 inzendingen zijn de 15 allerbeste foto’s gekozen. De makers van deze topfoto’s waren uitgenodigd in Kasteel Groeneveld in Baarn.

De spanning was van de gezichten te lezen, iedereen wist wel dat hij of zij een prijs had gewonnen, maar niemand wist precies welke. Hoofdredacteur hield de spanning er tijdens haar openingswoord goed in. Vervolgens toonde fotograaf Theo Bosboom de mooiste beelden uit zijn nieuwste boek ‘IJsland puur’.

De prijsuitreiking was het sluitstuk van deze bijeenkomst in Baarn. Er waren 7 eerste en 7 tweede prijzen, verdeeld over de categorieën Art of Nature, Vogels, Landschap, Insecten, Andere dieren, Plantenrijk en Jongeren t/m 17 jaar. Peter Verwoerd won de hoofdprijs oftewel de EigenWijzeprijs met een foto van een hooiwagen. Hij gaat een fotoreis naar keuze maken, gesponsord door Eigen Wijze reizen.

Natuurlijk zijn ook alle foto’s tentoongesteld in Kasteel Groeneveld, je kunt ze tot en met december gaan bekijken!

Meer info over Eigen-Wijze reizen, vind je hier. Of hier: https://www.facebook.com/pages/Eigen-Wijze-Reizen/202510569876577

 

Franka Slothouber won de tweede prijs in de categorie Vogels. Hoofdredacteur Fanny Glazenburg (rechts) maakt bekend dat haar winnende uilenfoto ook op de cover van de Roots van Oktober staat.

Chris Schenk won de eerste prijs in de categorie Vogels, de landende zwaan (zie achtergrond) fotografeerde hij in Hokkaido

Gonnie van de Schans vertelde dat zij haar winnende vossenfoto gewoon in de Amsterdamse Waterleiding Duinen had gemaakt.

Herman van der Hart was dubbel gelukkig. Hij zat ook in 2011 al bij de winnaars en dit jaar won hij zelfs twee prijzen (Plantenrijk en Landschap)

Eigen Wijze Prijs winnaar Peter Verwoerd ontvangt bloemen van Roots redactiesecretaresse Claudia Sloos

Fotograaf Theo Bosboom behoort inmiddels tot de beste landschapsfotografen van Europa, hij toonde foto’s uit zijn boek IJsland Puur.

De tentoonstelling van de winnende foto’s

 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws