Winnaars van de Roots Natuurfotowedstrijd gehuldigd

René Alblas

3 September 2018 .

De winnaars van de Roots Natuurfotowedstrijd zijn bekend. Afgelopen zaterdag was de prijsuitreiking in het nationaal park De Hoge Veluwe.

De hoofdprijs ging naar Tim van Dongen met zijn foto “Spel tussen wolken en bergen”. Het winnen van de hoofdprijs was een grote verrassing voor deze fotograaf. Hij maakte deze foto  tijdens een trip naar verschillende nationale parken in Canada. Het was die dag behoorlijk slecht weer. Maar vol goede moed ging hij toch op pad. Heel even leek de lucht op te klaren en daar maakte hij gebruik van om deze bijzondere plaat te maken. Al snel trok de lucht weer helemaal dicht. Maar zijn “wereldplaat”was binnen.

Andere winnaars

De andere winnaars waren: Michele Zwakhalen, Bart Harmsen, John Stuij, Ellis Pellegrom, Henk Laverman, Martijn Nugteren, Piet Haaksma, Amanda Blom, Tom Kruissink, Els Mulder, Maurice Smeets, Noortje Russel, Francois Bouvé en Alwin Hardenbol.

In de Roots van oktober, die verschijnt op 20 september, staan alle winnende foto’s.

Een gelukkige winnaar, Tim van Dongen, naast Roots hoofdredacteur Fanny Glazenburg

 

De winnende foto

De prijzen:

* De eerste prijs in de categorie Vogels is een verrekijker van Swarovski Optik ter waarde van € 1.060,-.

* Een reischeque van BirdingBreaks ter waarde van € 350,- is de eerste prijs in de categorieën Art of natureLandschap en Plantenrijk is.

* De eerste prijs in de categorie Insecten is een voucher voor een Lowepro fototas van Degreef & Partner ter waarde van  € 350,-.

*  In de categorie Overige Dieren is de eerste prijs een cadeaubon voor fotohutten Han Bouwmeester Natuurfotografie ter waarde van € 350,-.

* De eerste prijs in de categorie Jongeren t/m 25 jaar is een schuiltent van Han Bouwmeester.nl, ter waarde van € 239,- plus een jaarabonnement op Roots ter waarde van €81,86.

* In de categorieën Art of Nature, Vogels, Insecten, Overige Dieren, Landschap en Plantenrijk is de tweede prijs een waardecheque van € 150,- van CameraNu.nl

* De tweede prijs in de categorie Jongeren is een fotoworkshop naar keuze ter waarde van € 150,-. plus een jaarabonnement op Roots ter waarde van € 81,86.

De hoofdprijs – die uit alle categorieën kan komen – is een reischeque van BirdingBreaks ter waarde van €2.000,-.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws