Winteravontuur in het Hoge Noorden

redactie

14 November 2013 .

Roots verkent de ruige natuur van Fins Lapland en bezoekt het rendierenvolk de Samen. En Roots-lezers profiteren van een speciale reisaanbieding.

 

2013_12__Fins Lapland

Leuk weetje: in Fins Lapland wonen meer rendieren dan mensen. Maar niet alleen de enorme populatie rendieren – ruim 200.000 – is kenmerkend voor Fins Lapland, ook het noorderlicht kun je er zien. Met een gids kun je bijvoorbeeld ’s avonds in een slee het Inarijärvi-meer op, en dan maar hopen op een heuse lichtshow.

 

Het is de natuur die hier nog altijd overheerst, de schaarse bevolking is er zelfs afhankelijk van. Ook leven de mensen hier van bosbouw, visserij en rendieren. Velen van hen behoren tot de traditionele bevolking van Fins Lapland: de Samen. Van oorsprong zijn de Samen een nomadisch volk. Ze wonen in heel Lapland, dus ook in Noorwegen en Zweden. Onderling verschillen zij veel wat betreft taal, kleding en gebruiken.

 

De complete reportage staat in het decembernummer, dat vanaf 22 november in de winkel ligt. De speciale lezersaanbieding vind je alvast hieronder:

 

8-dagen Fins Lapland vanaf € 879,-

Ruim 250 kilometer ten noorden van de poolcirkel ligt het driesterrenhotel Santa’s Tunturi, een ideaal uitgangspunt om het heuvellandschap van Fins Lapland te ontdekken. Het hotel ligt op ca. 1 kilometer van de skipistes en op 200 meter van het centrum met diverse winkels, bars en restaurants. Het hotel beschikt onder meer over 5 restaurants en een gezamenlijke sauna.

 

Prijs

Vanaf € 879,- p.p. bij vertrek op zondag tussen 5 januari en 9 maart 2014.

 

Inclusief

* Retourvlucht Amsterdam-Ivalo met Finnair in de O-klasse.

* Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag ca. € 144 p.p.

* Transfer v.v.

* 7 nachten verblijf in een standaard tweepersoonskamer o.b.v. logies en ontbijt.

* Sneeuwscootersafari naar rendierboerderij.

* Huskysafari.

Indien de standaardkamer is volgeboekt, is het mogelijk om tegen een toeslag een superiorkamer te boeken. Er geldt een beperkte beschikbaarheid op de vluchten naar Ivalo. Indien gewenst kan Buro Scanbrit een alternatieve datum/bestemming in Fins Lapland aanbieden.

 

Exclusief

* Reserveringskosten € 27,- per boeking.

* Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen).

* Annulerings- en/of reisverzekering.

* Lastminutekosten € 18,- bij boeking binnen 14 dagen voor vertrek.

* Toeslagen overige klassen en eventuele brandstoftoeslag.

 

Info & reserveren

Voor meer info en om te reserveren neem je contact op met Buro Scanbrit: 020-4621030 (ma t/m vr 9.30-17.30 uur en za 9.30-16.00 uur) of ga naar www.buroscanbrit.nl/roots, o.v.v. reiscode fiexroot.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws