WNF start actie voor wereldzeeën

redactie

22 April 2014 .

Foto: Coolfactsforkids.com

Foto: Coolfactsforkids.com

Foto: Coolfactsforkids.com

Het is vandaag de dag van de aarde, beter bekend als Earth day. Een dag waarop overal ter wereld extra aandacht wordt gevraagd voor natuur- en milieuvraagstukken. Het WNF heeft deze dag uitgekozen om hun nieuwe campagne ‘Seastars’ te starten. Met deze campagne wil het WNF ervoor zorgen dat er meer beschermde gebieden op zee komen.

De lancering van de Seastars-campagne valt ook samen met de eerste dag van de internationale topconferentie Global Oceans Action Summit in Den Haag. Staatssecretaris van Economische Zaken, Sharon Dijksma, licht na de opening van de top haar inzet toe in de Talkshow aan Zee van het WNF

Er is ook een film gemaakt met de titel Seastars, die voor het eerst vertoond zal worden tijdens de Summit. De korte film is de komende maanden ook op alle tv-zenders te zien.

Ook Roots is actief in deze campagne!

Roots gaat mee met het WNF naar Curaçao en Bonaire om daar samen met astronaut André Kuipers ‘s werelds oudste mariene park ter wereld onder water te bekijken. Daar hebben we ook de mogelijkheid om André vragen te stellen. Een hele eer, die wij graag delen met onze fans. Want misschien heb jij wel een goede, leuke of originele vraag waarvan je vindt dat die aan André gesteld moet worden? Stuur maar op, uit de inzendingen zal de redactie van Roots een selectie maken. Het uiteindelijke interview zal dan in de augustus-editie van Roots gepubliceerd worden.

Wat wil je weten van astronaut André Kuipers? Stel je vraag hier.

Foto: Gary Bell/Oceanwidelmages.com

Foto: Gary Bell/Oceanwidelmages.com

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws