Wolven in Nederland, nu ook op de postzegels!

René Alblas

4 January 2019 .

Dat er wolven in Nederland zijn, is inmiddels bekend. Het leek PostNL daarom een goed idee om op hun nieuwe postzegelserie over zoogdieren in Nederland ook de wolf af te beelden. Deze “zoogdieren in Nederland zegels” zijn 2 januari verschenen en maken delen uit van de langlopende postzegelreeks “Beleef de natuur”.
Naast de wolf is er ook een wilde kat, een vleermuis,  een grijze zeehond, een hermelijn, een bunzing, een otter, een vos, een das en een konijn afgebeeld.

Het ontwerp van de zegels

Het ontwerp van de zegels is hetzelfde als bij eerdere series uit de ‘Beleef de natuur collectie”, de foto’s van de dieren lopen in elkaar over waardoor je aan de randen van bijvoorbeeld de vleermuiszegel nog iets van de wolf kunt zien. Daarnaast is er ook een aantal “doorzichtige” dieren te zien op de zegels, zoals een egel een ree en een eekhoorn. Aan de rand van het postzegelvel, dus buiten de afscheurrandjes, staan verschillende tekstjes over de betreffende diersoorten. Die tekstjes zijn soms een beetje flauw, zoals “In deze vacht voelt de hermelijn zich de koning te rijk”.

Nog meer natuur op de postzegels

Later in het jaar brengt PostNL voor de serie “Beleef de natuur” nog die andere postzegelvellen uit. Zo verschijn top 25 februari een postzegelvel met stinzenplanten in de hoofdrol. Op 11 juni zal een postzegelvel met vlinders verschijnen en op 16 september zijn de bomen en bladeren aan de beurt. Alle foto’s op de postzegels zijn afkomstig van Buiten-Beeld, een Nederlandse beeldbank voor natuurfotografie. In de losse verkoop kost een los postzegelvel van de serie “Beleef de natuur” €8,70. Je kunt ook de volledige serie kopen, inclusief een handige bewaarmap voor €34,80.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws