Je eigen kerstboom zagen op De Hoge Veluwe!

René Alblas

28 November 2016 .

Liefhebbers van een authentieke kerstsfeer kunnen binnenkort weer hun eigen kerstboom zagen in nationaal park De Hoge Veluwe. Op 17 en 18 december kun je zelf gaan zagen in het park, op een plek die je wordt aangewezen. Er zijn zagen aanwezig, je mag er zelf ook één meebrengen. Er is ook warme chocomel voor de zagers.

Je kunt zelf de boom uitkiezen en omzagen en direct meenemen, één boom per bezoeker. Is dat dan niet zonde van de natuur? Nee, integendeel. Het gaat om grove dennen die groeien op de unieke open stuifzandgebieden van het park. En om die gebieden mooi open te houden moeten de dennen dus weg.

Het park prijst de bomen aan als ‘scharrel-den’, ze hebben de ruimte en groeien vrij in de natuur. Een voordeel van de grove den ten opzichte van de gewone spar die vaak als kerstboom wordt verkocht, is de naaldvastheid. Je zult ook na de kerst weinig naalden in je huis vinden van de scharrel-den!

Tijdstip: van 10.00 tot 15.00.

Prijs: gratis, maar je moet wel de toegang van het park betalen.

Kom je op 17 of 18 december dan kun je gelijk genieten van de kerstmarkt die gehouden wordt op het Marchantplein, midden in het park.

Meer informatie vind je op de site van De Hoge Veluwe.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws