Zaterdagavond 30 maart gaat het licht uit: Earth Hour

René Alblas

29 March 2019 .

Aanstaande zaterdag, 30 maart  is het weer Earth Hour. Op die avond gaat wereldwijd tussen 20.30 en 21.30 het licht uit. Dit zogenaamde Earth Hour is door het Wereld Natuurfonds in het leven geroepen om iedereen te wijzen op de enorme hoeveelheid energie die we dagelijks gebruiken. Bedrijven, overheidsinstanties en ook particulieren zullen zoveel mogelijk lampen doven.

Sinds 2006

Het Earth Hour werd voor het eerst in 2006 georganiseerd. En het is ieder jaar weer verbijsterend als je ziet hoeveel energie er eigenlijk bespaard kan worden. Je kunt je afvragen waarom er niet elke zaterdag een Earth Hour is…

Wil je ook je steentje bijdragen? Dat kan natuurlijk door gewoon een paar schemerlampen uit te doen, maar je kunt ook officieel meedoen door je op te geven op de wnf-site.

Doe mee aan Earth Hour en laat samen met miljoenen mensen in meer dan 180 landen zien dat jij onze prachtige planeet wil beschermen. Dat kan door 1 uur het licht uit te doen, op 30 maart tussen 20.30 uur en 21.30 uur. Dit wereldwijde signaal is belangrijk om het probleem en de oplossing van klimaatverandering wereldwijd op de kaart te zetten en samen de handen ineen te slaan voor de natuur op aarde. Dankzij Earth Hour maken steeds meer consumenten, bedrijven, overheden en landen duurzame keuzes.

Meedoen is heel simpel: doe thuis het licht uit of sluit je aan bij één van de evenementen. Elke lamp die uit is en elk kaarsje dat brandt, zorgt voor een duidelijker signaal en een betere morgen. Wil je iets meer doen alleen een paar lampen uitschaklen? Dan kun je je aanmelden voor een zogenaamd Regioteam van het WNF.

Wat doet een regioteam?

• Zelf thuis het licht uitdoen.

• Anderen enthousiast maken om mee te doen

• Speciale earth hour activiteiten organiseren

• De eigen gemeente aansporen om mee te doen

Kijk hier voor meer info.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws