Zeehonden: kijken niet aankomen

redactie

16 September 2011 .

De jacht op zeehonden komt niet alleen voor in noordelijke streken zoals Canada en Groenland, ook in het Afrikaanse Namibië worden deze dieren bejaagd. Ondanks alle protesten van natuurbeschermende organisaties zoals de WSPA gaat de jacht nog steeds door. Toch lijkt er in Namibië een kentering te komen.

Er is namelijk ontdekt dat levende zeehonden meer geld op kunnen brengen dan dode, en daarmee trek je mensen over de streep. Zo blijkt dat over 2008 er in Namibië (slechts) 350.000 euro* is verdiend aan de zeehondenjacht terwijl in diezelfde periode zo’n 1.500.000 euro is verdiend aan het zeehondentourisme. Zeehondjes kijken is in!

Een voortzetting van de jacht zal het toerisme op den duur onmogelijk maken dat is zeker. Bovendien zullen toeristen die zich realiseren dat de zeehondenstranden die zij bezoeken er in het jachtseizoen heel anders uitzien, zich nog wel even bedenken.

De eco-toeristische sector van Namibië kan niet wachten om deze zaak serieus aan te pakken, maar dan wel zonder jagers!

 

* Een zeehondenpup wordt gedood voor zijn vacht en brengt dan 4 euro op. De mannetjes worden gedood vanwege hun geslachtsdeel, Aziaten geloven in de afrodiserende werking daarvan. Een zeehondenman levert zo’n 100 euro op.

 

(foto Claire Bass, WSPA)

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws