Swarovski CL Curio 7×21 pocket kijker: compact en inklapbaar

Paul Bohre

19 September 2023 .

(advertorial)

Als je vaak wandelt of fietst, zoals natuurambassadeur Hanne Tersmette, is een compacte verrekijker zoals de Swarovski Curio erg praktisch. De kijker werkt vliegensvlug, waardoor je geen enkele seconde mist en ook een vliegende ijsvogel perfect in beeld krijgt. Een kans die je niet wilt laten liggen. De kijker is inklapbaar en stop je zo weg in iedere (jas)zak.

Hanne Tersmette-Strijland, werkzaam bij Vogelbescherming Nederland en Ambassadeur van de Natuur, gebruikt de Curio-verrekijker van Swarovski Optik geregeld. Roots stelt haar 5 vragen over het gemak van deze compacte verrekijker.

Wat betekent een verrekijker in jouw leven?

“Een verrekijker is voor mij onmisbaar voor het observeren van vogels en wild. Met behulp van een verrekijker kun je de kleinste details van een dier of vogel bekijken en zelfs individuele kenmerken onderscheiden. Zo wordt elke ontmoeting intenser en daar geniet ik van.”

Welke voordelen biedt de compacte Swarovski Curio-verrekijker?

“Ik vind dit echt een heerlijke verrekijker. Je ziet veel meer dan met het blote oog en omdat de kijker licht en klein is, is het geen last om hem mee te nemen. Ook op de fiets is de Curio een uitkomst.”

Wat is je favoriete natuurgebied waar je vaak naartoe gaat?

“Ik woon midden in de Kaapse Bossen, en elke dag loop ik daar wel één of meerder rondjes. Door de afwisseling van loof- en naaldbomen zitten er best veel verschillende vogels. Een van mijn favorieten is de zwarte specht. De hele winter klonk zijn klagende ‘kli-èèèhh’ door het bos, maar inmiddels is zijn voorjaarsroep terug: ‘kru-kru-kru-kru’. Het zijn magnifieke vogels en ik vind het elke keer weer een cadeautje om ze te zien.”

Welke vogel zou je heel graag zien door de Curio?

“De kruisbek. Deze grote vinkachtige wordt regelmatig gezien in de bossen rondom mijn huis, maar het is mij nog niet gelukt er een te zien te krijgen. Waarschijnlijk omdat ik tijdens de hondenuitlaat-rondjes mijn verrekijker vaak niet meeneem omdat mijn zoon Luther dan ook op mijn buik bungelt. Een verrekijker is dan niet gemakkelijk mee te nemen. Maar met de lichte en handzame Curio komt daar verandering in en heb ik de kans om de kruisbekken rond mijn huis op mijn lijstje bij te schrijven.”

Zou je deze verrekijker aanbevelen bij natuurvrienden?

“Deze verrekijker is perfect voor iedereen die het leuk vindt om vogels en/of andere dieren te ontdekken, maar geen diehard vogelaar is. Je wereld wordt met deze kijker net weer even groter en dat maakt je fietstocht of wandeling net weer leuker. Hoe meer je weet en ziet, hoe meer je geniet is mijn motto. Ik raad deze kijker dus zeker aan!”

Compact en inklapbaar

De Swarovski CL Curio 7×21 is een superlicht (250 gram!), klein, handzaam en inklapbaar kijkertje van maar 6×9 centimeter dat je zo in je (jas)zak stopt. Opvallend is ook het strakke design, resultaat van een bijzondere samenwerking met topontwerper Marc Newson, die eerder al staaltjes van vakmanschap liet zien bij andere topnamen uit de optische industrie. De beeldkwaliteit is, zoals je van Swarovski Optik mag verwachten, van topniveau. Een lekker handig ding, vooral voor de avonturier!

De Swarovski CL Curio is leverbaar in zwart en zilver/burnt orange. Info: swarovskioptik.com.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws