Geluid buizerd: miauwende kat in de hemel

Daniël Mulder

12 March 2022 .

buizerd

Of je nu aan het snoeien bent in je tuin of een wandeling maakt door de natuur: op een zonnige dag in maart kun je hoog in de felblauwe lucht de buizerd horen roepen. Het is een beetje een klaaglijk geluid en wordt meestal een paar keer herhaald. Miauwen wordt het geluid ook wel genoemd. In onze podcast Notenkrakers vertellen we je meer over dit geluid.

Wil je graag meer weten over vogels en de geluiden die ze maken? Luister dan naar de Roots-podcast Notenkrakers. Maandelijks ontrafelen we in deze podcast het geluid van één vogel, die je op dat moment buiten kunt horen. In deze aflevering: de buizerd.

Siberische taling

In deze Roots-podcast van maart 2022 vertelt Timo Roeke van Vogelbescherming Nederland over een bijzondere zanggors uit Amerika en de Siberische taling en heeft Roots-redacteur Paul Böhre weer enkele fijne weetjes paraat over de buizerd. Wist je bijvoorbeeld dat elk voor- en najaar meer dan 500.000 buizerds over Eilat in Israël trekken? Verder in deze aflevering: Henk Meeuwsen vertelt waarom hij aan een wasmachine moet denken als hij een buizerd hoort miauwen. Dat miauwen klinkt trouwens zo…

Opname: Henk Meeuwsen.

Geluid buizerd: je hoort het in Notenkrakers

Wil je weten waarom de buizerd zo miauwt? Luisteren dan onze podcast. Je kunt de podcast Notenkrakers hieronder luisteren via JukeSpotify of iTunes. Wil je eerst weten wat een podcast precies is en hoe het werkt? Lees dan dit artikel van Roots.

buizerd
Buizerd in vlucht.

Alle afleveringen van de podcast Notenkrakers vind je hieronder

Foto’s: Marcel van Kammen


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws